Analyser som er strekker seg på tvers av de øvrige kategoriene, og som fokuserer rundt trender som dekker større deler av bransjen.
Iblant føles det som om juleølet kommer stadig tidligere på året. Selv om det
skulle være et øl for jula, så kan det dukke opp så tidlig som i slutten av oktober.
Men selv om det stemmer at det kommer tidligere nå enn før, hvor tidlig er tidlig, og
hva kan årsakene til det være?
Ser vi bakover i historien starter fokuset på å kjøpe øl til jul i advent. Går vi så
langt tilbake som til første halvdel av 1800-tallet, er det ofte først de aller siste
dagene før...
[Les resten: Kommer juleølet stadig tidligere]
Søndag 10. mars 2024 20:38 – 1130 ord.
Med beslutningen om tvangsoppløsning av Norsk Øl AS er det på
tide med en oppsummering av historikken til dette selskapet, samt
Henning Thoresen som er den drivende kraften i selskapet.
Som jeg skrev om tidligere, ser det ut til at Norsk Øl er ute av
bildet. Det vil si, egentlig er det «bare» sendt til tvangsoppløsning
av Oslo Byfogdembete. Jeg er sannelig ikke sikker på hvor enkelt det
er å reversere en slik beslutning når den først er tatt, og jeg
formoder at det finnes...
[Les resten: NorskOlEndeligt]
Tirsdag 26. November 2019 22:09 – 2618 ord.
Dagens Næringsliv er en av få aviser som er oppdatert på
bryggeribransjen. Sist fredag kunne
de melde at Hansa Borg skriver ned verdien av Nøgne Ø med over 30
millioner – det vil si med mer enn halvparten av verdien av
aksjeposten sin. Hva skjer!?
For det første, regnskapene for 2018 har ikke kommet i Brønnøysund,
hverken for Hansa Borg, Nøgne Ø eller Austmann. Likevel er vi nå i
høysesongen for å sluttføre disse regnskapene, og det er trolig i den
forbindelse av Han...
[Les resten: hansa nedskriver]
Fredag 03. Mai 2019 16:15 – 3336 ord.
Øldistribusjon er et forunderlig tema. Øl – i hvert fall klasse D –
selges sammen med matvarer, men bryggeriene har i stor grad klart å
beholde distribusjonen der andre matvareprodusenter har tapt for
kjedenes egen distribusjon. Akkurat det er litt på gli, men samtidig
er det også noe helt annet på gang.
Jeg tenker ikke på de nye øldistributørene, for de bringer kun nytt
blod snarere enn nye idéer til torgs. Jeg tenker på Fooducer. Det er en slags digital
matvarebørs, ...
[Les resten: Fooducer modellen]
Tirsdag 10. februar 2015 15:04 – 828 ord.
I går presenterte jeg det jeg mener er de viktigste endringene vi
trenger sett fra mitt ståsted som ølentusiast. Idag skal vi se hva de
politiske partiene skriver av øl-relevante formuleringer i sine
partiprogrammer. I denne gjennomgangen er det partiprogrammene fra
forrige valg, altså inneværende stortingsperiode, som jeg ser
på. Ulempen er at det er et tilbakeblikk noen få år, men fordelen er
at det kanskje er mulig å trigge noen partier til å legge om
politikken frem mot valge...
[Les resten: PartiProgrammer2009]
Fredag 08. mars 2013 11:41 – 2067 ord.
Jeg skal i morgen gå igjennom hva partiene mener om alkoholpolitikk
i partiprogrammene for innværende periode – sett i en ølentusiasts
perspektiv. Og så kan vi trille terninger og karaktersette dem for å
late som vurderingen er veldig seriøs og riktig.
Men før det vil jeg her ta for meg de viktigste øl-politiske
sakene, slik jeg som en ølentusiast ser det.
Produktinformasjon. Vi har idag et forbud mot
alkoholreklame. Det er ukontroversielt, og ytterst få ønsker vel
alk...
[Les resten: PolitiskeSaker]
Torsdag 07. mars 2013 22:12 – 1950 ord.
Så du har hørt et rykte om om noen som skal starte mikrobryggeri?
Hvor seriøst er det? Her er kontrollspørsmålene du kan stille for å
vurdere hvor sannsynlig det er at dette blir et bryggeri:
De praktiske tingene som må på plass før man i det hele
tatt har et bryggeri:
Lokaler. Har man skaffet seg bryggelokaler eller i det
minste har en plan for det? Brygging er plassintensivt, og det trengs
en god del infrastruktur i form av våtrom, vann, sikring av
avgiftsfritt lager, soli...
[Les resten: Mikrobryggerisjekk]
Søndag 11. desember 2011 03:00 – 882 ord.
Har du gått langs hyllene i en dagligvarebutikk og funnet
«hjemmebakt» brød og «hjemmelaget» syltetøy? Av en eller annen grunn
er disse begrepene blitt omdefinert fra å bety noe som tilvirkes i
hjemmet, til å bety noe som er litt mer robust, med litt grovere
konsistens, litt mer smak og litt mindre glatt innpakning - som om det
hadde vært tilvirket i hjemmet. Eller det betyr kanskje overhodet
ingenting utover å være noe innpakkingsmessig lokkende.
Men vi har ennå til gode...
[Les resten: Hjemmebrygget]
Mandag 05. desember 2011 03:00 – 484 ord.
En kommentar tidligere gikk på å få en liste over alle norske
bryggerier, og det sammenfaller mye med et foredrag i den lokale
ølklubben jeg i et anfall av overmot meldte meg frivillig til: nettopp
å presentere en bredde-oversikt over norske mikrobryggerier på
halvannen time.
Her kommer notatene mine over bryggerier, og det er sikkert mange
som er uenig i inndelingen i grupper, og det er sikkert bryggerier som
mangler på lista.
Makrobryggerier (inklusive separate produ...
[Les resten: MikroNorge]
Tirsdag 03. august 2010 04:00 – 293 ord.